Hieronder vind je een paar oefeningen die je helpen om de vaardigheid beter de rijden.

Oefening 1: Snel wenden na een doorgang

Voor deze oefening worden drie poorten recht achter elkaar geplaatst op een afstand van 6 meter. Na enige training kan de afstand naar 5 of zelfs 4 meter terug gebracht worden.

Doel van deze training is om snel te wenden na het nemen van een poort. Daarnaast is het belangrijk om niet te grote stuurbewegingen te maken. De poorten worden in de volgorde 1, 3, 2 of in de volgorde 3, 2, 1 genomen. De oefening kan het beste gereden worden in een verzamelde draf.

Oefening 2: Recht door een wave

Voor het netjes rijden van een wave is het belangrijk om recht door de poorten te rijden. Door de enkele poort van de wave te vervangen door een dubbel, wordt je gedongen om dit te doen.

Door direct na elke wending een kleine ophouding te maken met de buitenhand stel je je span snel recht, je paard weet dan dat de wending is afgelopen en hij weer recht uit moet. Ook kun je direct na de wending je paard iets meer voorwaarts rijden, je paard loopt dan mooi recht en de wagen zal ook snel recht trekken.

Oefening 3: Kort draaien

In een vaardigheidsparcours is het belangrijk om onnodige meters te voorkomen. Deze oefening leer je om de lijn van je paard en wagen te leren kennen bij het kort draaien.

Elke meter die je te ver recht door rijd na poort 1 moet je ook weer terug naar poort 2. Als je 4 meter doorrijd is dat in totaal 8 meter en kost dat 2 kostbare seconden.

Categories:

Tags:

Comments are closed