Vlaamse Reuzen

Op deze website vind je informatie over het houden van Vlaamse Reuzen.

Hiernaast zie je een foto van Paul een oude konijn grijze ram, een echt knuffel konijn. Helaas is Paul in 2007 dood gegaan, door een combinatie van leeftijd en een konijnen ziekte.

Vaak willen veel mensen een voedster kopen, maar over het algemeen zijn rammen veel liever als voedsters. Natuurlijk heeft elk konijn zijn/haar eigen karakter. Een Vlaamse Reus is heel makkelijk aaibaar en lief t.o.v andere kleinere konijnen, ze zijn echter wel te groot op op te tillen. De voedster is lief maar ze heeft net als elke vrouw haar nukken. Een rammetje is heel stabiel maar een vrouwtje is wispelturiger. Als je nooit meerdere Vlaamse Reuzen hebt gehad, dan  merk je dit verschil bijna niet. Heb je er een aantal gehad, dan zul je dit verschil zeker merken.

Albert en Mirjam
Oene, Nederland
email:vlaamsereuzen@hooyer.com

 

We hebben weer een aantal nestjes met jonge konijnen. De eerste kunnen begin april weg.

We hebben op dit moment naast de kleur konijn grijs ook verschillende andere kleuren vlaamse reuzen waaronder de unieke kleur Chinchilla.

Twee van de konijntjes hebben een ongeluktje gehad bij de geboorte, een heeft maar 1 oor en de andere mist beide oren. Wil jij een goed tehuis verzorgen voor deze konijnjes neem dan contact met ons op.

 

Op 10 maart 2006 is bij ons een nestje geboren waar de voedster na enkele dagen is overleden.
Dit nestje hebben we met de hand opgevoed. Lees verder hoe dit is gegaan.

flesvoeding

Houdt mij op de hoogte van wijzigingen op deze pagina.